Zdraví a radost v jednom balíčku

Objednávky masíčka a dobrůtek přijímáme do 20. září 2024

Těšíme se na viděnou!

Váha jednotlivých balíčků a dostupné počty balíčků se mohou lišit dle konečné váhy zvířete v mase. 

Děkujeme za pochopení. 


Chcete vědět, co aktuálně nabízíme?

Časté otázky

Mám šanci objednat si, když je vyprodáno?

Ano, napište nám farmatrisov@seznam.cz a my koukneme na to, co byste si přáli. 

Pokud byste si přáli např. hovězí líčka, která jsou vyprodaná a které má býk pouze jedny, v tomto případě Vám je můžeme rezervovat pro příští prodej. Pokud byste si ale přáli např. hovězí mix. (přední, zadní hovězí) s velkou pravděpodobností na Vás pár kilo předního a zadního masíčka zbude

Uděláme maximum proto, abychom Vám vyšli vstříc.   

Mohu si objednat, i když mi ještě nepřišel e-mail, kdy objednávky přijímáte?

Ano, samozřejmě. Objednat si můžete kdykoli, pokud vidíte, že je maso volné.
Nad produkty je uvedeno pro orientaci, kdy objednávky přijímáme. Konkrétní datum výdeje masa Vám zašleme včas emailem. Vy se pak můžete ještě rozhodnout, zda si v tento termín pro maso přijedete nebo objednávku ještě upravíte.  

Je rozdíl mezi masem od Vás a masem z obchodního řetězce?

Ano. Naše maso má zřetelný původ. To znamená, že každé zvíře, které je z naší farmy poraženo, můžete u nás reálně vidět. Můžete vidět, jak žije a kde se pase. U našeho zvířete jsou dohledatelní i matka a otec zvířete a další jejich předci

Pokud pochybujete o tom, jak žijí zvířata na statku, my říkáme, poznejte svého farmáře a běžte se na zvířata podívat. 
Co se týče stáří zvířete, neexistuje, že byste si od nás odnesli tzv. starou krávu nebo nevyzrálé maso, které musíte vařit hodiny a hodiny a stejně to není ono. 

Stáří našich kusů zvířat se pohybují cca od 22 - 28 měs., zvířata jsou tak zařazena v kategorii mladý býk, jalovice a býk

Maso pak necháváme zrát (min. 10 dní). 

Stáří zvířete a zrání ovlivňuje tuhost masa a to, jak se Vám s masem v kuchyni pracuje. 

Přemýšleli jste někdy o tom, jaký je rozdíl mezi Českým a např. Irským nebo “Americkým” steakem, které jsou propagované mnohými českými gastronauty? Velký... 

Naše zvířata necestují živá přes celou planetu a nezažívají stres z tohoto cestování. Tento stres se dostává do zvířat a pak i lidem na talíř.
Uhlíková stopa díky tomuto cestování je často nedozírná. Nehledě na to, jakým způsobem je se zvířaty zacházeno, jak jsou porážena a kde jsou poražena. Ale o tom tady nechceme hovořit.  
U nás na farmě nejsou zvířata napumpovaná růstovým hormonem jako např. v USA. Nepoužíváme žádná antibiotika jako prevenci onemocnění. Zvířata nejsou odstavována v raném "dětství" od matky a jsou celoročně pasena

To určuje zdraví na našem talíři.  

Jak často porážíte?

Porážíme vždy po naplnění objednávek, respektive po rezervování většiny partií býka. Obvykle je to několikrát do roka v období září - květen

V letním období maso neprodáváme, protože nepovažujeme teplé / horké počasí za ideální podmínky pro masíčko. Chceme, asi se k Vám domu dostaly produkty v té nejlepší kvalitě. 

Můžete se přihlásit k odběru výše a budete vždy v čas o našich nabídkách informováni.:)

Jak dlouho maso zraje?

Je ideální když hovězí masíčko zraje minimálně 7 dní. Od nás dostanete maso vyzrálé min. 10 dní. a dál si ho můžete nechat zrát v lednici při teplotě od 1 - 3 C v neporušeném  obale. Jedná se o tzv. mokré zrání. 

Můžete mi maso přivést?

Ne. V tuto chvíli maso z kapacitních důvodů nerozvážíme. A nejsme na rozvoz zařízení. V budoucnu rozvoz masa plánujeme, ovšem pouze větším odběratelům. 

Co si s sebou mám vzít, když jedu pro maso?

Je dobré vzít si s sebou mrazící tašky a čistou dostatečně velkou bedýnku na maso. Bedýnka zajistí, aby Vám masíčko necestovalo po autě a mrazící taška zajistí stabilní teplotu při převozu. Samozřejmě k převozu můžete využít i chladící box do auta, nebo termoelektrickou chladničku, což považuje za naprosto ideální pro zachování kvality masíčka, ať k nám jedete odkudkoli.  

Dále nikde se moc nezdržovat a frčet domu. Masíčko si naporcovat podle sebe a hned po příjezdu si vytvořit např. báječný steak nebo burger. Prostě se s masíčkem pomazlit.😄👏 

Objednávky jsou přijímány do 1. 10., ale výdej je až 15. 10. Mohu si od 1. 10. si ještě objednat?

Ano. Objednávat produkty můžete do té doby, dokud jsou volné na našem e-shopu. Datum příjmu objednávek uvádíme především z toho důvodu, abychom věděli, zda se kapacita býka naplnila.
Jsme rádi, když si objednávku v době příjmu rezervujete a pak si doobjednáte například další "drobnosti", které Vás ještě zaujaly. 

Je možné vyzvednout si maso v jiný čas než píšete, že si pro něj mohu přijít?

Jsme rádi, když si pro maso přijdete v daný den a čas, o kterém jste dopředu informováni e-mailem. Pokud Vám čas nevyhovuje, můžete se pro produkty stavit např. o den, o dva později. V tomto případě účtujeme částku 50 Kč / den v chladicím boxu.

Maso vydáváme obvykle před víkendem v odpoledních hodinách. Chceme, abyste maso dostali v té nejčerstvější kvalitě.

V den prodeje připravuje maso k výdeji v obchůdku už od rána. A byť se to nezdá, připraveni býváme obvykle až v čas uvedený v emailu, tedy v odpoledních hodinách. To je důvodem, proč vydáváme maso až odpoledne

Proč je potřeba vyzvednout si vnitřnosti dříve než samotné maso?

Vnitřnosti nezrají, proto jsou vydávány v jiný termín než ostatní masíčko. Neumíme vydávat čerstvé vnitřnosti v jeden termín s vyzrálým hovězím masem. Protože úplně obyčejně by se vnitřnosti do té doby zkazily. :( 

Přeji si partie, které nejsou na e-shopu uvedené, mohu si je objednat?

Ano, samozřejmě můžete. Napište nám farmatrisov@seznam.cz a my se Vám pokusíme vyjít vstříc.

Nemám zkušenost s vařením hovězího masa. Bojím se, ze bude tvrdé, je i pro mne vhodné? 

Maso z našich zvířat je vyzrálé (min. 10 dni) a vždy z mladých kusů. U nás neexistuje, že bychom Vám prodali maso ze starých zvířat. Lpíme na tom, aby zvířata na porážku odcházela v co nejlepší zdravotní kondici, spokojená a klidná. Loučíme se s nimi a děkujeme jim, že s námi mohla být.
Na řezníka pak tlačíme, aby Vám masíčko upravil do takové podoby, abyste s ním měli co nejmenší práci a vešlo se do hrnce.
Co se týče volby partie hovězího masa, rádi Vám poradíme nejen s výběrem, ale i s vařením, aby konečný výsledek na vašem talíři byl co nejlepší.

Mám zájem jen o čerstvé maso, nechci nic mrazit

U nás pořídíte jen čerstvé maso a to již od půlkilových balíčků. Je pak na Vás kolik masa si objednáte. 

Jestliže potřebujete, aby Vám maso delší dobu vydrželo, je možné ho uložit v lednici v neporušeném obalu při 2 C a nechat maso zrát. Dobu zrání necháme na Vás, doporučujeme ovšem řídit se datem na obalu. 

Dále je možné maso usušit

Pokud máte pocit, že mražené maso načichne dalšími potravinami uloženými v mrazáku, je dobré ukládat potraviny vždy dobře zavakuované. A ideálně v požadované velikosti jakou budete při vaření potřebovat.       

Pozor: Lednice není výkladní skříň, pokud lednici budete otvírat každou chvíli, abyste např. zkontrolovali, jak vypadá zrání masa, můžeme Vám zaručit, že se na Vás bude hněvat a raději se co nejdříve zkazí. :D 

Rád/a bych si objednal/a více masa, ale nemám ho kam dát…

V tomto případě úplně obyčejně doporučuje pořídit si kvalitní mrazák s dostatečnou kapacitou. 

V dnešní době prodejci nabízení nepřeberné množství mrazáků. Doporučujeme mrazáky s funkcí super mrazení. To pomůže prudce masíčko zamrazit a tak zabrání vzniku choroboplodných zárodků a udrží potravinu v požadované teplotě a kvalitě, i když do něho vložíte další potraviny. 

Mnoho našich zákazníků si díky odběru našeho masíčka již nový mrazák pořídilo. Děkujeme Vám za to. :)

Mohu si objednat 4 nebo 5 oháněk najednou?

Jsou typy masa, které má býk jen jedenkrát, tj. oháňka, líčka, jazyk, býčí žlázy, srdce.
Pokud prodáváme jednoho býka, přes e-shop není možné "naklikat" do objednávky více než jednu oháňku. Pokud si jich přejete více, můžeme Vám je rezervovat a vydat  je v průběhu roku, tak jak plánujeme porážky.

Dostal/a jsem zprávu, že budete porážet více býků, ale pak přišla další zpráva, ze moje objednávka je stornována. Jak je to možné?

Může se stát, že plánujeme porážet např. jednoho býka a pro velký zájem ještě jednoho přidáme. Pak nějaký čas čekáme, zda se býk tzv. naplní, respektive je rezervována většina jeho partií. 

Nejsme supermarket, abychom nabízeli pouze přední a zadní hovězí. Je pro nás důležité, aby v den odvozu býka na porážku byl býk kompletně rozprodán a masem se neplýtvalo.  

Pokud býk není rozprodán do určitého termínu, objednávky stornujme a nabídneme Vám, zda si budete přát rezervovat objednávku na další pozdější termín. 

Přijel/a jsem domu a nemám kapacitu / čas maso naporcovat a uložit ho do mrazáku. Co teď?

Zkontrolujte, zda není obal masa poškozen, pokud je poškozen, maso přebalte a zavakuujte.
Pokud obal masa není poškozen, uložte maso do nejspodnější police lednice a nastavte teplotu do 2 C. Při této teplotě Vám maso bude zrát a pár dnů na Vás určitě počká. Na obalu masa je nalepena etiketa s trvanlivostí masa, tou se samozřejmě můžete řídit.

Pozor: Lednice není výkladní skříň. Pokud lednici budete otvírat každou chvíli, abyste např. zkontrolovali, jak vypadá zrání masa, můžeme Vám zaručit, že se na Vás bude hněvat a raději se co nejdříve zkazí. :O

Co se stane, když si maso nevyzvednu?

Nejsem obchodní řetězec a Vaši objednávku bereme jako závaznou a děláme vše, co je v našich silách, abychom ji naplnily a vyšli Vám vstříc. 

Za prodejem našich produktů stojí hromada práce tj. péče o březí maminku telátka, porod telete, péče o matku a telátko, výkrm býka a pak teprve po dvou letech porážka, výroba konečného produktu a prodej. 
V den prodeje objednávku rezervujeme, tedy ji není možné dále zákazníkům nabídnout. 

V tomto případě Vás tedy vyškrtneme ze zasílání novinek a Vaše další Vaše objednávky  nerezervujeme.
 
Děkujeme za pochopení.